Idrottsfest att minnas

Igår var det fest, gala på Globen. Årets stora hyllning till idrotten. Det var en härlig och spännande kväll. Många goa möten med gamla kompisar, och som alltid intensiva diskussioner om utmärkelserna. Var det verkligen rätt nomineringar och var det verkligen rätt person eller lag som fick priset. Glädje och besvikelse, vi blir berörda, känner ödmjukhet och värme.

En kväll som denna var orienteringen, även om vi inte lyckades nå ända fram, synlig och vi var med i diskussionerna. Det kändes kul och i varje fall vid vårt bord ringdes det för fullt och röstades in i det sista.

Nu ska vi summera vårt arbete med att synliggöra orienteringen fram till galan. Vad gjorde vi som var bra och vad kan vi utveckla till det bättre inför framtiden. Vi vill gärna höra vad du tycker, har du synpunkter och idéer vore det toppen om du hör av dig.

Annichen

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Idrottsfest att minnas

 1. Ingrid says:

  Hej
  För att nomineras och vinna pris på idrottsgalan krävs att man tävlar i en massmedialt synlig sport. En snabb summering av pristagarna genom åren ger 30% av priserna till friidrott. Simning o längdskidor delar på ca 30%. Kvar blir knappt 40% för övriga idrotter. Orienteringen har kommit en bra bit på väg med 2 nomineringar. Orienteringen har haft ett fantastiskt år resultatmässigt men utan arbetet mot TV och rikspress tror jag ens inte vi haft 2 nomineringar. För att sedan plocka priser krävs att vi blir ännu synligare. För det är tycks INTE bara vara de idrottsliga prestationerna som räknas. Med EM på hemmaplan finns goda förutsättningarna för att ytterligare synliggöra vår sport.
  Sen tror jag även att vi internt i vår egen tidning Skogsport måste bli bättre på att skriva om elitens prestationer och lyfta fram dem om vi vill framstå som en seriös tävlingsidrott.
  Jag saknar artiklar om ex duktiga ungdomar (finns många), duktiga juniorer, Toves världscupseger, Nomineringarna till idrottsgalan. m.m Därmed inte sagt att vi inte ska skriva om orienteringen som motionsidrott också. Styrkan i vår sport är att vi har både bredd och elit.

 2. Sven A says:

  Jag tycker det är en stor framgång för svensk orientering att vi fick två nominerade till Idrottsgalan, och jag är övertygad om att detta till stor del beror på det mediaarbete du och dina medarbetare utfört under året! Vad jag vet har orientering inte tidigare haft några nominerade i dessa kategorier (förutom Bragd och Jerring).

  Men jag tror helt enkelt att det behövs ytterligare en tid innan orientering ännu en gång (som på sjuttio och åttiotalet) befäster en hög position i mediasverige och hos allmänheten. Kanske redan 2012 om EM och VM blir lika framgångsrika som VM 2011. Vi är definitivt på rätt väg och jag tycker ändå det har gått förvånansvärt fort!

  Så mitt enkla tips är bara att fortsätta på den uppstartade vägen och jobba vidare under 2012. “Don´t fix what is working” … Kanske behöver vi skilja tydligare på Orientering som elitidrott och Orientering som motionsidrott för att visa att våra landslögslöpare är av yttersta världsklass och mycket väl kan jämföras med såväl friidrottare, längdskidåkare och simmare.

  Jag vet årminstine två personer som brinner av revanschlust och gärna visar upp sig på Idrottsgalan även nästa år … och det finns utan tvekan ett gäng till som är riktigt taggade! Då tror jag att chanserna är betydligt större än 2012 (tänk Tony R)! 😉

  MVH
  Sven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s