SM tävlingar för utveckling

Igår var det föreningsledarträff i Gästrikland. Distriktet står arrangör för SM tävlingarna nästa år, och en del av kvällen ägnades åt att diskutera hur det går att utnyttja tävlingarna för att marknadsföra orientering, för att rekrytera flera aktiva och ledare och för att utveckla. Det var en bra uppslutning, mackorna på fikat tog faktiskt slut :-).

Ett SM arrangemang, hur kan man använda det? Som jag ser det är det mycket beroende på vad man vill uppnå. Är det rekrytering som är temat kanske man ska använda sprinten som kan vara häftig att titta på och som ofta går i eller i anslutning till staden. Man kan erbjuda prova på aktiviteter, visa upp sina klubbar och genomföra tävlingar. Marknadsföring bör ske i några veckor innan det är dags och gärna i anslutning till andra arrangemang/aktiviteter som lockar idrotts/motionsintresserade familjer.
Om man i stället vill försöka använda arrangemangen för att behålla de som just klivit in i orienteringen genom nybörjarverksamhet mm så skulle man kunna ordna en tävling för just dessa i anslutning till sprinten. Att göra sin första egna tävling kanske på samma arena som den svenska eliten kan vara spännande och häftigt, och just i sprintmiljön kan det kännas säkert.

Idéerna kan egentligen bli hur många som helst, och att utnyttja SM tävlingarna tycker jag är strålande. Det gäller att bestämma sig för vad man vill uppnå, och att inte gapa över för mycket för att bli framgångsrik. Jag tror på att välja ut något som man kan satsa på och göra riktigt bra!
Annichen 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s