Yes, yes och NO!!

Sitter med dottern och kolla på SVTs morgonsoffa. Nomineringsnämndens ordförande Lasse Granqvist berättar om gårdagens möte. De har haft fullt upp, många bra idrottsprestationer under året och det har varit svårt att välja. Texterna på de nominerade rullar i rutan, Årets kvinnliga först Tessan, sedan Helena Ekholm och så kommer Helena Jansson, YES!! Vi väntar spänt på fortsättningen, årets ledare/tränare först kommer skidledarena som vann i 2011, borde de verkligen vara med ett år som detta, så Pia Sundhage, vad kan man säga om det, Per Johansson och slutligen Johan Wallberg. Känner att jag bli besviken, borde inte Anneli och Håkan varit med i stället för skidledarna???? Hinner inte fundera så mycket för det rullar vidare till årets nykomling,  Tove Alexandersson, YES, YES!!!

Jag hade hoppats och trott på tre nomineringar. Det är kanonkul med Helena och Tove, men jag tycker att Håkan och Anneli borde varit med. Som förbundskapten kan man som jag ser det inte göra bättre ifrån sig än de gjort, 10 medaljer!!!! Men det är klart, vi har en kultur och status vad gäller ledare/tränarrollen inom orientering som jag tror är med och påverkar nomineringsnämndens val.
Jag tänker att vi behöver bli bättre på att lyfta fram våra ledare och tränare. Synliggöra deras arbete, det gäller nog inte bara landslaget utan hela orienteringssporten!

Men låt oss glädjas åt Helena och Tove, nu ligger besluten om vem som ska få utmärkelserna i idrottsakademins medlemmars händer, så känner ni någon där är det dags att lobba för de våra!

Annichen 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Yes, yes och NO!!

 1. göran hyttfors says:

  Hej!
  Kom med en idé en gång, att vi på 10MILA och för den del även andra storbudkavlar, dels borde tillåta “coahning” dels borde uppmärksamma även lagledaren/coachen till de pristagande lagen med en medalj. Men den föll på hälleberget. Kanske läge nu?
  Göran Hyttfors

 2. Vagnis says:

  Göran>> Vill man öka coachernas betydelse på 10MILA: Låt lagen anmäla 10 st löpare som får användas i helt valfri ordning, då finnas det möjligheter att disponera laget utifrån hur tävlingen utvecklas. Man låser fast löparen till sträckan vid inpassering till växlingsfållan. Om man tänker sig att det blev en TV-sändning som 2007 igen så tror jag att det här taktiska momentet skulle göra sändningen mycket intressantare genom möjligheten att kunna spekulera kring laguppställningar, taktik och de olika löparnas styrkor och svagheter.

  • göran hyttfors says:

   Vagnis! Ungefär så var min idé. Kommer inte ihåg varför den föll, men det skulle inte förvåna mig om det var en blandning av “Reglerna tillåter inte”, “Så har vi aldrig gjort”, “Blir svårt för speakergänget”, “Bra som det är” … Argumenten du för fram är ju klockrena. Gäller bara att hitta någon/några ansvariga som vill och vågar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s