Vi jagar på!

Nu drar det ihop sig till avslutning i Världscupen. Idag presenteras laget som ska försvara de svenska färgerna i Tjeckien och Schweiz. Det blir en stor trupp på damsidan då våra världsmästare får friplatser, en fin möjlighet att låta några nya komma med i gänget.  Vi håller tummarna och hoppas på en svensk slutsegrare på damsidan.
För oss som arbetar med att synliggöra orienteringen gäller det nu att sälja in tävlingarna. Vi lägger vårt fokus på riksmedia, ringer och servar. Vi kommer att bevaka Schweiztävlingarna på plats med skrivande och filmande för att kunna skicka hem bra material till den svenska pressen. VM framgångarna har lyft upp orienteringen i medvetenheten hos media, det ger oss bättre möjligheter att lyckas, men vi måste ändå arbeta för att synas, det kan man tycka mycket om men det är den verklighet vi och de flesta andra idrottsförbund lever i idag. Så vi jagar på!

Snart börjar också diskussionerna om årets olika utmärkelser inom idrotten. Jag tänker förstås på Bradgguld, Jerringpris och de som delas ut på idrottsgalan. Då ska vi kämpa för våra orienterare och då behöver vi all hjälp vi kan få från hela rörelsen för att lyckas. Så anta utmaningen, var med och kämpa för vår idrott genom att diskutera, debattera och propagera för orienteringen!
Annichen 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Vi jagar på!

  1. Anna Simes says:

    Men det är ju så oändligt svårt. Jag bor ju i Ängelholm nu och i tidningen här, NST/HD skrivs det inte många millimeter ol per år. När Helsingborg blev klara för seger i allsvenskan häromdan var det 6 (!) hela uppslag i tidningen. Och om Henke så ens petar sig i näsan så kommer det något i tidningen. Han är ju inte ens aktiv längre, utan tränare för Bois. Jag kan förstå att ett läckert fotbollsmål är mer attraktivt än en orienterare som smyger sig in till skärmen.

    TV-sändningar från orienteringstävlingar har blivit oändligt mycket bättre än dom var förr men dom är inte särskilt sexiga för någon som inte är insatt i sporten. Det som visas är oftast någon som är på väg in mot en kontroll och då går det inte jättesnabbt. Det ser ut som om dom springer sakta. Ingen action direkt. Förutom sprint då, där är det lite mer action. Men det är ändå ingen icke-orienterare som är intresserad.

    Lära känna människor och gilla dom. Jag har sett ett par gånger på superstars under hösten och inte gillat det. Funderat varför. Man får se för lite av människorna, får inte lära känna dom. Blir lite ointressant. Jämfört med Mästarnas mästare där man får veta mycket om dom som är med och lära känna dom. Mycket mer intressant. Vilket leder mig till att alla icke-orienterare måste lära känna våra duktiga orienterare för att bli intresserade och vilja följa dom. Hur man nu gör det? Vara med i Skavlan? Superstars? Ja, nu ska ju du vara med i Mästarna mästare och blir säkert populär (hoppas jag!), och kanske kan lansera orientering.

    Två av världens bästa orienterare har blivit kära i varandra, det borde varit löpsedlar på det… om dom inte varit orienterare…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s