Thierry delger!

Orientering är verkligen häftigt och då tänker jag på det samarbete som finns mellan länder och individer. Här nere i Frankrike ligger flera länder på träningsläger, det samarbetas med träningar och man delger varandra erfarenheter. Ett exempel på detta var gårdagens uppföljningsträning där vår världscupsledare Annika Billstam fick springa i par med Thierry Gueorgiou. Först sprang han efter Annika för att analysera hennes agerande i skogen och sedan var det Annikas tur att springa bakom. Dessutom berättade Thierry när de sprang hur han tänker och varför han fattar de beslut han gör längs banan.
För Annika var det förstås en häftig erfarenhet, dels att ha en av världens bästa orienterare efter sig, det kan ju vara både stressande och lärorikt och dels att få vara med och ta del av hans kunskaper, som hon sedan kan sprida till resten av den svenska truppen!
Nu var det inte bara Annika som fick ta del av Thierry, han har lagt träningar för den svenska truppen, han var med på svenskarnas samling igår eftermiddag och han åt också middag tillsammans med gänget.  Så möjligheterna för våra aktiva att ta del av hans erfarenheter från den besvärliga franska terrängen var stora!

Idag förtsätter träningarna, dagen har stort fokus på sprint, laget kommer att springa i Cern i em och på programmet står också ett spännande studiebesök på den världskända anläggningen.

Vad gäller mina egna utmaningar så blev den planerade backtävlingen med Olle inställd igår. I ställer arrangerade Peter en duell mellan mig och Jerker. Vi skulle hänga i hotellets gungställning, ja ni vet hur de brukar se ut, med en tvärliggande rund träbjälke på toppen (för övrigt en träning på den tävling som Evy Palm vann i årets upplaga av MM).  Bjälken var nog lite tjockare än den som man brukat ha i programmet. Jag fick handikapp då jag kunde hålla en hand på varje sida, medan Jerker fick hålla båda på samma, det var ju inte direkt rättvist och vi hängde inte särskilt länge. Jag lyckades dock med bedriften att hänga kvar längst, det kändes ju lite bra för självförtroendet 🙂

Annichen

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Thierry delger!

  1. Sven Alexandersson says:

    Rolig läsning! Ser fram emot nästa inlägg … 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s