Världscupen nästa!

För-EMs avslutning med sprint blev lite av en mediahit. SVT Gävledala var på plats deras material tog sedan också sporten på kvällen. Radiosporten gjorde flera långa intervjuer och lokalpressen var fullt bemannade (allt ligger på webben om du vill kolla och lyssna i efterhand).
Härligt var det också att se dagens vinnare Lena Eliasson och Jonas Leandersson de strålade verkligen ikapp efter sina insatser.
Sprinten blev en rolig tävling med högt tempo, varvning vid målet och vi kunde följa med löparna riktigt bra. Själv fick jag uppdraget att serva SVT så att de filmade rätt löpare. Ju längre tävlingen gick desto mera engagerad blev deras reporter. Han berömde arrangemanget, servicen och inte minst speaker Pelle Forsberg.

I helgen genomfördes också de sista OBS tävlingarna inför Världscupen/NORT och VM. Landslagsledningen, Anneli, Håkan och Pekka packade efter sprintens prisutdelning in sig  bil och for till Hallsberg för att ta ut laget till Världscupen/NORT i juni. Jag for efter, igår kväll var laget klart, löparna skulle kontaktas och pressmaterial produceras.
Idag strax före lunch presenterade Anneli laget (det finns på orientering.se) vid en presskonferens i Göteborgs Konserthus vid Götaplatsen. Med fanns också Lina Strand och Johan Runesson från Göteborg-Majorna OK, kul att de båda slog sig in i laget och får vara med och tävla på hemmaplan den 21 juni.
Sprinten i Falun var toppen, men den på Götaplatsen kommer att blir ännu häftigare och ett kanontillfälle för oss att visa upp våra bästa aktiva och sporten igen, det ser jag fram emot!

Annichen 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s