Kan skidor så kan vi!

Det har väl inte gått någon förbi att Vasaloppet på skidor eller cykel, Vätternrundan, Lidingölopp mm drar fulla hus. Att delta i sportliga utmaningar är mera inne än någonsin. Det skapar status och är något vi gärna prata om med våra vänner.

Men hur är det med orienteringen? Hur har vi det med stoltheten och vilken status har orientering i våra egna ögon undrar jag. Hur är det med våra “flaggskepp”, jag tänker förstås på Tiomila som kommer nu till helgen, men kanske mest på O-Ringen.

I den undersökning vi gjort bland allmänheten så säger hälften av befolkningen att de känner någon som orienterar. Men när vi frågar dem om de pratar om orientering så är det bara någon enstaka procent som säger att man gör det ofta.

Hur vore det om vi tog lite mera av det som skidåkning och löpning har idag? Jag tror att det finns intresse för att höra mera om orientering, när jag är ute och pratar om sporten får jag nyfikna blickar och intresserade frågor.

Så kom igen, anta rollen som ambassadörer, allmänheten har en mycket positiv syn på sporten, ta de tillfällen som bjuds och berätta om orientering. Kanske ska du utmana vänner eller kollegor att delta i O-Ringen, numera finns det ju klasser och banor som passar alla, och man måste inte vara med hela veckan!

Kan skidor och löpning bli status så kan orienteringen också det!

Annichen

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s