Vi syns 2015

Två intensiva dagar på västkusten. Evaluering av VM ansökan för 2015. Björn Persson från IOF ska kolla hur ansökan ser ut i verkligheten, är boendet vad vi lovar, vad erbjuder terrängen och var ska media och IOF delegaterna konferera och bo?

Vi startade på kommunhuset i Strömstad, snacka om uppställning, politiker i alla möjliga färger och kommunchefen tar emot oss, Björn, gänget från Bohuslän/Dal också vi från SOFT. Vilket engagemang och stöd, här vill man verkligen vara med!

– Strömstad kan bli en bra arrangör av VM, säger Björn och fortsätter, en lagom stor stad vilket innebär att VM kommer att bli synligt. Vi försvinner inte bland allt annat, utan vi kan dominera stadsbilden och lämna ett avtryck. Det är viktigt för oss i IOF, vi måste göra orienteringen mera synlig och VM är det tillfälle där det är som lättast.

Jag håller med, vi måste göra orienteringen mera synlig och stora arrangemang såsom O-Ringen, EM och VM ger oss möjligheter till det.

O-Ringen varje sommar, EM här hemma i Falun och Mora 2012 och så förhoppningsvis VM 2015.  Jag hoppas att vi tar hem det 2015, att vi vinner över Storbritannien, att vi får möjlighet att göra det bästa och mest synliga orienterings VM någonsin. I augusti vet vi hur det gick.

Fram till dess ska vi köra natt- och sprint SM på Gotland, För EM i Dalarna och O-Ringen i Hälsingland. Tillfällen som ger möjlighet till synlighet! Så kommer EM nästa år och sedan 2015……………………Yes!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Vi syns 2015

 1. Marcus says:

  Vilken trevlig blogg du har! lagom långa inlägg – och alla verkar vara precis på kornet. jag återkommer och läser mer!

 2. Anders Persson says:

  Hej Annichen!

  Du och många andra säger att vi måste synas mer, underförstått i TV. Det verkar ha blivit en vald sanning. Vad kommer att hända när vi syns mer?

  • Hejsan!
   Ett av våra mål inom Offensiv orientering är att vi ska växa och bli flera. Ska vi lyckas med det är min bedömning att det krävs att vi utvecklar arrangemangen så att de blir tillgängliga för flera och att vi synliggör sporten ännu mera, exempelvis genom TV.

   • Anders Persson says:

    Men är sant att synlighet i TV ger fler orienterare? Om man kollar på t.ex. skidskytte i sverige som syns jättemycket i TV så har det inte gett nåt alls för tillväxten. Dom är jättefå. Är det inte helt andra saker som gör att vissa väljer att hålla på med en viss idrott?

    Hur ofta måste vi synas i TV innan vi får fler utövare? Räcker det med en gång i veckan eller måste det va som hockeyn och fotbollen varje sportpspegel?

 3. Som jag ser det behöver vi göra många saker för att lyckas med att sprida sporten vidare till flera. Ökad synlighet genom exempelvis TV är en viktig del, men inte den enda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s