När orientering slår friidrott

Vi måste synas mera, jag har skrivit det i bloggen tidigare men jag kan inte låta bli att återkomma till ämnet. Det är en av våra stora önskningar och utmaningar. Har ägnat de senaste månaderna åt att besöka och uppvakta riksmedia. Våra stora morgon och kvällstidningar, radio och TV. Åtråvärda kanaler med en stentuff konkurrens.

Vi, dvs förbundskapten, elitlöpare och undertecknad har blivit mycket väl mottagna. Vi har fått uppskattning för att vi tagit oss tiden och rest runt, besökt dem och inte kallat till presskonferens. Vi har presenterat året som kommer, stjärnorna i laget, mål och utmaningar, tekniken som ger oss än bättre möjligheter att bli intressanta för TV och publik. Vi har fått feedback och frågor, vi har haft bra diskussioner, vi har som jag bedömer det öppnat en dörr för dialog. Nu är det upp till oss, vi måste bidra med idéer och tips, vi måste sälja sporten.

Men TV är lite av en nyckel, jag kan inte låta bli att tänka det. Kvällspressen säger sig följa upp det som syns i TV, vi har just lämnat en säsong med en mycket framgångsrik Vinterstudio. Folk tittar på skidor och vill läsa om skidor………….

Jag tänker att vi måste bli ännu bättre på att utveckla teknik och produktion så att vi blir ännu mera TV intressanta. Visst finns det större möjligheter runt hörnet. Webben erbjuder sådana SVT Play, nya sportkanaler bara på webben eller…… Då är det inte längre sändningstiden som begränsar, där finns hur mycket plats som helst.

Men ska vi lyckas måste vi ha produktioner som är spännande och lätta att följa, där är vi en bit på väg, men inte framme än, vi måste vidare……….jag drömmer mig tillbaka till vinterns skidskytte, vet ni att det är större än längd när det gäller tittare nu, och längd slår faktiskt alpint……………..Men tänk när orientering slår friidrott………..då ni, då kan man säga att vi lyckats!

Annichen

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s