Gör en Let´s Dance Tobias!!!

Sitter på tåget tidigt måndag morgon och tänker tillbaka på en intensiv helg. Fredag kväll träffade jag våra unga ledare de var på sin andra samling i Siljansnäs. Ett härligt, engagerat gäng som vill vara aktiva inom sporten framöver. Vi arbetade tillsammans med orienteringens varumärke, vad är orienteringen styrkor, vad är det unika med orientering, hur ser profileringen ut idag, var är vi och vart vill vi?

Lördag morgon bar det av till Hallsberg och landslagssamling. Möttes av full aktivitet med löpare över hela stan. På programmet var bla fotning i nya kläder så att vi har aktuella bilder till press och hemsida, vi arbetade med varumärkesfrågan och vi diskuterade elitorienteringen. Lördag kväll var det dags för överraskning, jag hade först inte tänkt följa med men förbundskapten Håkan Carlsson tyckte att det skulle jag visst, så jag hängde på, vilket jag INTE ångrar.

Det var dans på schemat, och inte med vilken danslärare som helst utan ett riktigt superproffs, Tobias från Let´s Dance. Det var fantastiskt kul och en utmaning för koordinationen. Tobias inspirerade oss alla till att ta ut svängarna, han verkligen strålade och glödde för dansen och spred en glädje och tillit i gruppen.

Väl tillbaka på hotellet var det dags för kvällsfika, jag och Peter Öberg diskuterar och reflekterar erfarenheten vi just vunnit. Peter säger, tänk om vi kunde vara lika stolta över orienteringen som Tobias är över dansen, tänk om vi kunde vara samma ambassadörer som han är. Ja tänk om, tänk om vi skulle prata mera om vår idrott, om vi skulle bestämma oss för att vi alla är viktiga talespersoner, marknadsförare, budbärare, kalla det vad du vill, för orienteringen. Att det är vi som tillsammans kan göra skillnad. Som jag inspirerad nya utövare in i sporten.

Här kommer därför en utmaning – gör som Tobias, berätta med glöd, stolthet, engagemang och inspiration för 10 personer i din närhet, det kan vara på skolan, arbetet eller i bekantskapskretsen, om orienteringens alla fantastiska värden.

Antar du utmaningen?

Annichen

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s